Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Opleiding
MSc. Electrical Engineering
Beroep/studie
Product Manager
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
Transalp 2011 & 2016, AlpenTour Trophy 2012, 2013 en 2016, Andalucia Bike Race 2018
Sportverleden
Krachttraining en MTB
Overige sporten
Krachttraining
Trainer
-
Sterkte
Korte en lange klimmen.Hoe steiler hoe beter.
Zwakte
Snelle afdalingen
Doelstelling 2018
Enkele marathon top-10 plaatsen op lange afstand in mijn categorie. Een podiumplaats in een marathon in mijn categorie. Top-5 in het klassement van de SforZ MTB marathoncompetitie
Beste prestatie
3e plaats SforZ-Rose marathoncompetitie 2013, 2e plaats Nutrixxion Trophy 2015
Slechtste sportmoment
5e dag TransAlp 2011 "Bijna-dood ervaring"
Advies aan beginners
Doe al snel aan wedstrijden mee

Mark van Schie - Bergrace Arnhem

Share

Gisteren stond de 2de bergrace op het programma, deze keer in Arnhem. Voor mij was dit tevens de eerste wedstrijd voor OxyinRacingTeams. Arnhem is een parcours met veel lange klimmen en afdalingen, een trap naar beneden en een trap naar boven. Ondanks dat het parcours niet erg technisch is, viel het tijdens het inrijden al op dat de bochtjes onderaan de afdalingen erg glad waren door losse steentjes, zand en bladeren. ’s Morgens had teamgenoot Riny al behoorlijk wat pech gehad in een dergelijke afdaling, door te vallen en daarbij zijn frame te breken. De rijders in de 75 minuten wedstrijd (Lodewijk, Mark van Wegen, Rolf en ik) waren dus gewaarschuwd.

Na het verkennen en warmrijden ging de wedstrijd om 13:00 van start. Mark van Wegen startte vlak achter mij en ging er bij het startschot pijlsnel van door. Al snel reed hij op kop en bepaalde hij het tempo. Zelf was ik ook tevreden over m’n eerste ronde. In de tweede ronde zakte ik helaas iets terug, doordat ik toch wat hard gestart was. In de 3de en 4de ronde kwam ik af en toe alleen te rijden, waardoor ik vooral op de asfaltstukjes iets meer werk moest doen dan ik had willen doen. Uiteindelijk zijn Mark van Wegen, Rolf en ik alle 3 bij de top 40 gefinisht, in een veld van ruim 200 renners. Ik denk dat we hier erg tevreden mee kunnen zijn. Bovendien hebben we onze posities in het klassement wat verder verstevigd. Lodewijk viel helaas uit met een lekke band. Hopelijk hebben Lodewijk en Riny alle pech voor dit seizoen nu achter de rug, en kunnen we de goede lijn vasthouden in de komende wedstrijden. Na de wedstrijd hebben Mark, Rolf en ik nog even het herstelprogramma van de Compex gebruikt. Voor mij was dit de eerste ervaring met de Compex, en ik moet zeggen dat de benen na afloop aanzienlijk frisser aanvoelde dan normaal na een wedstrijd. Ook vandaag voelen de benen opvallend goed. De eerste conclusie is dan ook dat de Compex een zeer welkom hulpmiddel is in het drukke trainings- en wedstrijdprogramma.

IMG_7118

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen