Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Bergrace Lunteren

Gisteren stond de laatste wedstrijd voor de Holland MTB Cup op de kalender: de Bergrace in Lunteren. Vorig jaar was deze locatie voor de eerste keer opgenomen in de Bergrace serie, en was er een zeer uitdagend parcours uitgezet. Ook dit jaar hadden de parcoursbouwers weer goed hun best gedaan, want voor mij was dit parcours toch het mooiste van het XC seizoen tot nu toe. Het parcours heeft eigenlijk alles. Het is zwaar en technisch hier en daar zeer uitdagend.

Samen met een bijna voltallig team stond ik gisteren aan de start van de wedstrijd over 75 minuten. Eerder hadden Eric, Harald en Peter al de 150 minuten gereden. De grote opkomst maakte dat het een erg gezellige dag was. De mannen voor de 75 minuten wedstrijd hadden aanzienlijk meer geluk met het weer dan de mannen van de 150 minuten race. Het parcours droogde gedurende de wedstrijd steeds meer op.

Doordat ik bij de vorige wedstrijd in Oosterbeek vanwege een lekke band heb moeten stoppen, stond ik niet meer in het klassement, en daarom bij de start een aantal rijen achter Rolf. Bij de start ging het direct al hard, en kon ik niet helemaal goed meekomen. Ik raakte ook wat tijd kwijt doordat velen moesten lopen op de eerste lastige stukjes. De tweede en derde ronde liepen iets beter, maar nog niet goed. Dit wijt ik vooral aan de slechte voorbereiding op deze wedstrijd: een zware trainingsweek gevolgd door een druk weekend met weinig slaap. Uiteindelijk als 40ste over de streep gekomen, en in het eindklassement als 4de amateur. Voor volgend jaar wil ik de lat toch wat hoger leggen. Samenvattend was het gisteren geen sportief hoogtepunt, maar het is wel duidelijk dat de vorm terug aan het komen is. Volgend weekend zal ik aan de start staan van de nationale wedstrijd in Heeswijk-Dinther.

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen