Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Groesbeek 105

Na enkele opwarmertjes in de vorm van XC wedstrijden stond zondag de start van het marathon seizoen gepland. Ook dit jaar weer met de eerste marathon op Nederlandse bodem; de Hel van Groesbeek. Traditioneel staat hier een heel sterk startveld aan het vertrek, en dat was dit jaar niet anders. Veel elite renners uit de XC of CX disciplines, aangevuld met de top van de marathon discipline. Net als vorig jaar waren Karen en ik een dag van tevoren al op de plaats van bestemming. Dat is met de start om 09:30 wel zo prettig.

Anders dan vorig jaar, mocht ik dit keer wel in het eerste startvak plaatsnemen. Vorig jaar niet, en het duurde toen toch minimaal een halve ronde voordat ik al deze plekken goed gemaakt had. Na het startschot de eerste kilometer over het motorcross parcours. Hier is het echt belangrijk om een beetje voorin te zitten. De crossbaan is dan wel redelijk breed, maar er zijn maar een paar sporen die goed bereidbaar zijn. De crossbaan verliep goed en ik zat redelijk vooraan toen we het bos in draaiden. Na een paar kilometer kwam ik samen met teamgenoot Frank te rijden, in een redelijk grote groep en vlak achter Maarten. We konden het tempo goed hoog houden en bleven lang samen. Pas laat in de tweede ronde begon de groep wat uit elkaar te vallen en raakte ik een deel van de groep kwijt. De meesten achter me, en een paar man aan de voorkant.

MarkvS GB 2016

In de derde ronde kwam ik in een mooi groepje te rijden met o.a. Jan Weevers, Niels Wubben en Marcel Lommers. Nog steeds een aardig tempo, al leek iedereen het in de laatste ronde toch steeds zwaarder te krijgen. Ik kreeg zelf al vroeg in de derde ronde steeds meer last van kramp. Zo’n 5km voor het einde moest ik helaas m’n groepje dan ook laten gaan en dat heeft me ook nog de nodige plaatsen gekost. Na 4.43 minuten kwam ik op een 36ste plek over de streep, en gezien de sterkte van het startveld ben ik daar tevreden mee. Nog meer tevreden ben ik over het verloop van de wedstrijd, en dan vooral de eerste 4 uur. De data van de power meter laat ook net iets hogere waarden zien dan in dezelfde wedstrijd vorig jaar, dus ik lijk er aan het begin van het seizoen goed voor te staan.

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen