Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark - Langenberg 2013

Een dag na de winst in de 6-uurs teamrace in Gulbergen begon ik wat ziekjes te worden. Dat zette helaas door en zo lag ik tot en met woensdag ziek op bed. En dat nog geen 2 weken voor het NK marathon: de timing had beter gekund.

Voor het NK stond er eerst nog een marathon in Langenberg op het programma. In verband met het naderende NK zou ik hier het liefst gestart zijn op de middellange afstand, maar volgens het reglement van de Nutrixxion Trophy was ik verplicht om te starten in de lange afstand.

Gelukkig voelde ik me aan het eind van de week weer iets beter en kon ik samen met oud teamgenoot Rolf Vetter afreizen naar Bruchhausen. Teamgenoot Riny was genoodzaakt op het laatste moment af te haken vanwege ziekte. Vrijdagavond kwamen we aan in Assinghausen. Snel even ingecheckt en omgekleed om het laatste uurtje daglicht te kunnen gebruiken om naar Bruchhausen te fietsen. Even de benen losfietsen en meteen de startnummers ophalen. De benen voelden echter super slap en ook de startnummers waren nog niet gearriveerd. Langzaam maar zeker besloot ik dat ik morgen maar rustig aan zou doen omdat ik me echt nog niet fit voelde.

Toen de volgende ochtend bleek dat het de hele nacht hard geregend had, en het dat nog steeds deed, zakte de moraal bij Rolf en bij mij nog iets verder weg. Met tegenzin reden we naar de start om de startbescheiden op te halen. Ook teamgenoten Jolien, Frank en Maarten waren al aanwezig. Niemand leek er heel veel zin in te hebben. Niet zo gek ook. Het seizoen nadert het einde en de omstandigheden van vandaag hadden we dit jaar al zo vaak gehad. Het startvak stond niet heel erg vol, omdat dit weekend ook het Duitse Meisterschaft plaats zou vinden. Toen het startschot viel was ik inmiddels al aardig nat en koud. In het eerste stuk over de weg zat er nog niet heel veel tempo in en kon ik makkelijk met de kopgroep mee.

Toen we de eerste modderstrook opdraaiden ging het tempo direct flink omhoog. Gezien de samenstelling van de kopgroep besloot ik geen poging te wagen aan te pikken en direct eigen tempo te rijden. De kopgroep bestond uit een man of 10 en daarachter reed ik. Al vlot werden de eerste mannen uit de kopgroep gelost en kwam ik in een groepje terecht met Koga ploegleider en renner Martin Schuttert. De benen voelden inmiddels verrassend goed! We hebben lang samen kunnen rijden. Martin bleek in de afdalingen de snelste en ik had berg-op iets meer power. Ik besloot gewoon zo hard mogelijk door te blijven rijden om er snel vanaf te zijn en niet af te koelen. Het regende immers nog steeds en de temperaturen waren laag.

Langenberg13MvS

Bovenin de bergen was het zicht slechts een meter of 40 vanwege de dichte mist. Ik kon het tempo aardig hoog houden en haalde zo in de tweede en derde ronde nog wat renners in. Zo halverwege de derde ronde hoorde ik van verzorger Rene en van andere toeschouwers dat ik inmiddels op plek 5 reed. Dat gaf genoeg moraal om ook het laatste uur nog even flink door te trekken. Dat bleek voldoende te zijn om de 5de plek vast te houden. Omdat dit ook de laatste wedstrijd was voor de Nutrixxion marathon Trophy werd tevens de huldiging voor het eindklassement gehouden. Ik mocht op het tweede treetje plaatsnemen, achter Mirko Schmitz en voor Dirk Bambring. Mirko was in alle wedstrijden een klasse beter dus meer dan de tweede plek zat er niet in. Met een tevreden gevoel op naar het NK dus!

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen