Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Havelte XC

De Koningscup in Havelte. Mooi parcours, sterk deelnemersveld en een goede organisatie. Dat alles is er ieder jaar wel. Normaal gesproken ook nog mooi lente weer. Dit jaar niet. Na de winterse omstandigheden van gisteren in het Sauerland waren in Havelte de weersomstandigheden zelfs aanzienlijk slechter dan in de afgelopen wintercompetitie. En dat ruim 2 maanden later. Toch besloten gewoon naar Havelte af te reizen. Na het goede resultaat van gisteren in Sundern wel zware benen en daarom samen met Maarten vrij lang warm gefietst. Ook nog mooi het parcours even kunnen verkennen. Gisteren met een Continental Raceking achter en een X-King voor de perfecte keuze. Vandaag was 2 x RK waarschijnlijk sneller geweest. Toch besloten geen wiel te wisselen.
Zo’n 2 minuten voor het opstellen in het start vak werd de lucht zwart en kwam de volgende lading hagelstenen naar beneden. Met het gehele masters 30+ veld onder een boom staan schuilen, en precies op tijd werd het droog. Doordat ik zowel Berlicum als Oldenzaal niet gereden had mocht ik op de laatste startrij plaats nemen. Het is niet anders. De start is normaal al niet m’n sterkste punt en na een pittige marathon van 100km in de benen is m’n start natuurlijk niet beter. Als op een na laatste de eerste single track op.

Mark van Schie - Havelte

Vervolgens renner voor renner wat plekjes naar voren gereden. Na een ronde of 3 waren de gaten al relatief groot en had ik al heel wat inspanningen moeten leveren om tot plek 16 te raken. De nummer 15 nog vrij ver weg, maar in het zicht. Nog een keer alles op alles om er naar toe te rijden, en dat lukte. Eerst bijna een gehele ronde bijgekomen in zijn wiel. Voor ons niet veel meer te bekennen, behalve wat achterblijvers uit het amateur veld. Achter ons ook rustig. Een paar keer van koppositie gewisseld om de last wat te verdelen en het tempo hoog genoeg te houden. Bij het in gaan van de laatste ronde kwam ik op kop te rijden. Inmiddels was de power er bij mij wel een beetje uit. Bij mijn concurrent van de dag ook. Zonder veel woorden stelde ik nog een paar keer voor om even over te nemen. Geen reactie. Zou ik ook niet gedaan hebben. Wel weer een beroerde uitgangspositie. Met de tactische misser van gisteren nog vers in mijn geheugen besloot ik vroeg aan te gaan. Aan het begin van de verzorgingspost vol gas. Nog 200 meter. Aan het eind van de verzorgingspost staand de laatste 100 meter in. Hoofd omlaag en helemaal voluit. Dat was genoeg om de veel te lange sprint te winnen en als 15de te eindigen. Het moest van ver komen, maar tevreden met dit resultaat.

De komende weken vooral wat trainingsarbeid en daarna een weekje rustig aan, om hopelijk goed in vorm aan de start te raken van de eerste etappewedstrijd van dit seizoen; de BEMC.

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen