Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark - Trainingsweekend Limburg

Al bij het samenstellen van de wedstrijdkalender voor seizoen 2013 werd het duidelijk dat er voor trainingsweekenden niet al te veel plaats meer over was. Het weekend van 6&7 april bleek nog vrij van wedstrijden en dus besloten Riny en ik dit weekend te gebruiken voor een tweede trainingsweekend met het team.

weekend-limburg01

Helaas werd de topcompetitiewedstrijd in Norg nog vrij laat verplaatst naar dit weekend waardoor de opkomst beperkt bleef tot Riny en mijzelf. Eventjes was ook Peter nog van plan om aan te haken, maar tentamens en een wedstrijd op zondag deden hem besluiten dat het beter was deze trainingen over te slaan. Wel had Peter geregeld dat Riny en ik zijn ouderlijk huis als uitvalsbasis mochten gebruiken, wat ontzettend fijn was.

En zo vertrokken Riny en ik op zaterdagochtend richting Gronsveld waar we met de gebruikelijke koffie en vlaai ontvangen werden door de zeer gastvrije familie Huntjens. Anderhalf uur later waren we klaar voor vertrekken en na enige aarzeling besloot Peter niet mee te gaan zodat hij nog wat kon studeren. Riny had de Garmin ingesteld op een mooie route richting de ardennen, via Baraque Michel. De weersverwachtingen waren voor het hele land vrij goed, met uitzondering van het Zuiden. Meestal is dat andersom, maar nu hadden we dus pech. In Limburg waren de omstandigheden nog redelijk, maar naarmate we verder richting het Zuiden reden werden de wegen natter en de temperatuur lager.

weekend-limburg01

Rond het hoogste punt van de route kwamen we dan ook in de laatste sneeuw terecht en kwamen we zelfs nog enkele langlaufers tegen. In de afdaling van de Baraque Michel was het nog even oppassen omdat er ook op de wegen nog sneeuwresten lagen. Riny en ik hadden er gedurende de hele rit het tempo goed in zitten. Op de terugweg richting het Noorden hadden we de wind tegen en hebben we om beurten op kop gereden. Ook aan het einde van de rit konden we het tempo nog goed hoog houden en we kunnen dan ook allebei wel concluderen dat het met de basis goed zit en dat het marathon seizoen mag beginnen.

Na 161km met 2400 hoogtemeters arriveerden we weer bij de familie Huntjens, waar Henk en Marjo de spagetti al hadden klaar staan. Peter gaf aan dat hij achteraf liever mee was gegaan, maar de juiste prioriteiten stellen is belangrijk. Na het diner werd er nog even aan de racefietsen geklust en sloten we de avond af met een biertje op de bank.

De volgende dag zou Peter een estafettewedstrijd rijden in de buurt van Spa. We hadden daarom het plan opgevat om naar Peter toe te fietsen om hem nog even aan te moedigen, en vervolgens weer terug te fietsen. We moesten daardoor op tijd weer uit de veren en zondagochtend waren Henk en Marjo ook al vroeg op om een uitgebreid ontbijt klaar te zetten. Nadat Marjo zelfs nog wat broodjes had gesmeerd voor tijdens de training konden Riny en ik weer op pad voor een lange training met de nodige hoogtemeters.

Het weer was gelukkig compleet omgeslagen en we hebben de hele rit kunnen genieten van een heerlijk zonnetje in combinatie met weinig wind en een aangename 6-10 graden. Aangekomen in Spa was er van een estafettewedstrijd niet veel te zien, en voordat we het wisten waren we Spa alweer uit. Jammer, maar Peter aanmoedigen zat er dus niet in. Enige tijd later besloten we in Remouchamps even te stoppen om iets te eten alvorens via de Redoute en nog 2 kleine colletjes weer richting het Noorden te rijden.

Het laatste stuk werd nog een beetje een race tegen de klok, omdat zowel Riny als ik weer op tijd in Eindhoven moesten zijn. Goede motivatie om nog even stevig door te rijden dus. Na een kleine 5 uur kwamen we weer aan in Gronsveld waar ons een lekkere kop soep stond te wachten. 11 trainingsuren met bijna 300km en de nodige hoogtemeters verder zat het trainingsweekend er alweer op. Het was een gezellig weekend en een prima voorbereiding op de start van het marathonseizoen.

Voor mij zal dat over 2 weken in Kellerwald zijn, waar de tweede wedstrijd voor de SforZ Rose Marathoncup verreden zal worden.

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen