Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Bergrace Oosterbeek

Share

Gisteren stond de derde wedstrijd voor de Holland MTB cup op het programma. Locatie was het natte maar mooie Oosterbeek. De hevige regenval van de afgelopen dagen had het parcours vrij selectief gemaakt. Het is zeker geen technisch rondje, maar sommige klimmetjes zijn toch wat lastiger als het zo nat is. ’s Morgens stonden Harald en Eric al vroeg aan de start voor de race over 150 minuten. Ze troffen het niet erg met het weer, want het regende flink.

Rond de middag klaarde het op en was het de beurt aan Mark van Wegen, Rolf, Lodewijk en ik, voor de race over 75 minuten. Rolf en ik hadden echter de MBC cyclo van zaterdag nog in de benen zitten, en reden vooral mee om maar in het klassement te blijven staan. De MBC cyclo was ook al erg nat geweest, en bestond uit 100 zware kilometers. Ondanks dat konden Rolf en ik ons toch bij de eerste 35 handhaven in de eerste twee ronden. Mijn snelle naamgenoot zat toen ongeveer 10 plaatsen voor ons. Rolf en ik hadden beiden ook nog behoorlijk last van chainsuck door de grote hoeveelheden modder. We waren niet de enigen die hier last van hadden, maar dat maakt het niet minder vervelend. Het leidde voor Rolf en mij tot wat grove verbale monologen richting ons materiaal.

MarkVSchie_Oosterbeek2011

Naarmate de wedstrijd voortduurde kwamen Rolf en ik allebei steeds meer in een lekker ritme. We reden lang samen, totdat ik op een snelle wortelafdaling in de laatste ronde een harde klap hoorde en ineens op m’n velg reed. Later bleek dat er in mijn latex binnenband een flink gat zat. Voor mij was de race dus helaas afgelopen. Even twijfelde ik nog om het laatste stuk te rennen, maar dat was me toch wat te ver. Het gevolg is dat ik het eindklassement wel kan vergeten. Gelukkig is er nog een schaduwklassement waarin de beste 3 wedstrijden tellen, dus ik hoop in Lunteren goed te kunnen finishen. Mark, Rolf en Lodewijk hebben wederom prima gereden.

De verzorging en aanmoedigingen langs de kant door Juro, Eric en Pieke waren ook perfect voor elkaar. Nu op naar de 4de wedstrijd voor de KNWU topcompetitie die aanstaande Zaterdag in Groesbeek plaatsvindt. Hier is het doel om nog iets naar boven te schuiven in het klassement. Hopelijk dan geen chainsuck en klapbanden meer...

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen