Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Egmond-pier-Egmond

Zaterdag stond voor mij de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Puur als training en voor de lol want de start van het seizoen is immers nog ver weg. Vorig jaar heb ik de Egmond-pier-Egmond voor het eerst gereden, en dat is me goed bevallen. Best leuk om even te knallen op het strand. Niet echt mountainbiken natuurlijk, maar het heeft wel iets. Vooral omdat de weersomstandigheden het in deze tijd van het jaar nog een stukje zwaarder maken dan het al is.

In Egmond staan de laatste jaren meer en meer deelnemers aan de start, waaronder enkele grote namen uit het prof peloton. Mannen als Johnny Hoogerland, Sebastiaan Langeveld en Laurens ten Dam, die normaliter op de weg hun brood verdienen, nemen het hier op tegen de strandspecialisten als Bram Rood en Ramses Bekkenk.

Samen met Mark en Mariska was het Sforz Racing Team goed vertegenwoordigd. Mark zou ergens vooraan starten, terwijl ik helaas vrijwel achteraan het startvak van de experts stond. Na het startschot was duidelijk te merken dat er enkele honderden mannen voor me stonden. Waar de eerste rijen wegschieten is van die snelheid achterin het startvak niet veel meer over. Gelukkig is de boulevard vrij breed, en kon ik daar al wat plekken winnen. Als een van de weinigen fietsend het strand op en vervolgens snel snelheid maken om een goed groepje te pakken te krijgen. Het eerste groepje ging me te langzaam, en zo sprong ik een paar keer van groepje naar groepje. Op een gegeven moment een aardig groepje gevonden, al waren er maar een paar die kopwerk wilden/konden doen. Zo werd meteen duidelijk dat vooraan starten hier echt een grote meerwaarde kan zijn. Door de harde westenwind kon iedereen fietsend het strand af bij Wijk aan Zee om aan de terugweg te beginnen. Het strand op was aanmerkelijk lastiger, voornamelijk voor de 26 inch rijders. Op de terugweg hadden we iets meer last van de wind dan op de heenweg, omdat deze niet helemaal uit zuiver Westelijke richting kwam. Wederom een paar keer naar een volgend groepje kunnen rijden, om deze strandrace uiteindelijk in een tijd van 1:20:16 te beëindigen.

Over de tijd was ik redelijk tevreden, al zal ik volgend jaar proberen wat vroeger in het startvak te staan, omdat ik denk dat daar nog wel wat te winnen valt. De benen voelden in ieder geval best goed, dus met de basis lijkt niet veel mis te zijn. Over 3 weken ga ik de voorbereidingsperiode afsluiten met een trainingsstage op het hopelijk zonnige Lanzarote, om op 26 februari weer op het strand van Den Helder te starten. Een week later zal het nationale XC seizoen dan eindelijk weer van start gaan.

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen