Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Havelte

Na 3 weken zonder wedstrijden mocht er de dag voor Koninginnedag weer gekoerst worden op het mooie parcours van Havelte. Na de teleurstellende prestatie in Nieuwkuijk en enkele weken van vermoeidheid, ziekte en weinig trainen, was in ieder geval de zin weer aanwezig om een lekkere wedstrijd te rijden. De ambities waren wel wat naar beneden bijgesteld vanwege deze misère, en weer genieten van een mooie wedstrijd was dan ook het enige doel.

Dankzij het nieuwe navigatiesysteem zonder stress naar Havelte, en ruim op tijd aanwezig om even rustig te verkennen. Het parcours was hier en daar wat aangepast ten opzichte van vorige jaren, en was volgens mij een stukje korter. Ook aanzienlijk minder droog en daarmee erg snel. Tijdens het inrijden merkte ik toch dat ik beter de Continental X-kings had kunnen monteren omdat de Racekings hier en daar toch iets te optimistisch waren. Helaas had ik maar 2 wielen en 2 banden bij me en waren dat Racekings.

In het startvak nog even een praatje met Jeffrey Cox, een rijder waar ik vrijwel altijd bij in de buurt rijd. De start verliep zoals deze het hele seizoen al verloopt, dus daar hoef ik verder weinig over te zeggen. In de eerste twee ronden kon ik wel weer wat plekken goedmaken, en voor m’n gevoel ging ik elke ronde iets harder rijden. Volgens de rondetijden op Mylaps niet, dus m’n gevoel klopte niet echt met de werkelijkheid. Toch liep het best lekker, mede dankzij het goede materiaal. De echt snelle mannen waren snel uit beeld, en zijn ook nooit dichterbij gekomen. 8 plekken na teamgenoot Maarten rolde ik als 34ste over de streep. Hier was ik erg tevreden mee, gezien de afgelopen weken. Het doel was behaald, de uitslag viel reuze mee, en de motivatie is weer flink toegenomen. Nu weer rustig opbouwen en fit aan de start van de AlpenTrophy proberen te geraken. De vorm heeft zich in het voorseizoen nog niet laten zien, in tegenstelling tot vorig jaar, en hopelijk is dat in de zomer andersom. De komende weken nog wat mooie wedstrijden op de kalender, zoals de topcompetitie in Apeldoorn waar we met een groot deel van het team aanwezig zullen zijn!

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen