Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark - Nieuwkuijk

2013 Nieuwkuijk1
Terwijl door de meeste renners de eerste XC wedstrijden van 2013 alweer verreden waren stond voor mij afgelopen weekend de eerste XC wedstrijd op het programma. Vorige week is voor mij het seizoen begonnen met de eerste wedstrijd voor de SforZ Rose MTB Marathoncup in Wageningen, waar ik 25ste overall en 8ste amateur werd. Met deze uitslag kon ik tevreden zijn, al moeten de uitslagen in de komende marathons nog een stapje beter.

De wedstrijd in Nieuwkuijk was de afgelopen jaren een vast onderdeel van mijn programma, maar dit jaar was deze wedstrijd vooral als training bedoeld. Ik had dan ook pas laat besloten deze wedstrijd te rijden en me niet vooraf ingeschreven. Dat had ik beter wel kunnen doen, want helemaal op de laatste startrij plaatsnemen is toch wel vervelend. Maarten en Frank reden op dezelfde dag en stonden enkele rijen voor me. Nadat het startschot viel kon ik al redelijk wat plekken goedmaken voordat we de singletrack op draaiden. Daar liep het echter al snel behoorlijk vast, en dat gebeurde de eerste ronde nog een paar keer. Pas na een volle ronde ontstonden er wat gaten en kon er overal doorgereden worden. Het duurde een poosje voordat het bij mij lekker ging lopen, en op de rock garden kwam het daar helaas helemaal niet van. Een beetje meer aandacht voor de techniek is de komende tijd dus wel op z'n plaats.

Het rondje was ook dit jaar weer flink onderhanden genomen om de moeilijkheidsgraad wat te verhogen. Het was dan ook nog meer draaien en keren dan het al was en er waren dit jaar maar liefst 3 rock gardens! Op zich een verbetering, maar het maakt het verkennen van zo'n ronde wel steeds zinvoller. Helaas is het streng verboden het parcours te verkennen tijdens de wedstrijden van andere categorieen en moet je dus óf extreem vroeg op de dag aanwezig zijn en de hele dag op je eigen wedstrijd wachten, óf je moet het doen met de 15-20 minuten die er nog zijn tussen de vorige wedstrijd en je eigen wedstrijd.

Uiteindelijk rolde ik als 45ste over de streep en waren m'n laatste 2 ronden de snelste. Ik voelde me eigenlijk steeds sterker worden naarmate de wedstrijd vorderde en van mij had de wedstrijd dus nog wel anderhalf uur langer mogen duren. De uitslag was vandaag niet zo belangrijk en ik zie deze wedstrijd dan ook vooral als een prima training. Ik merk de laatste weken steeds dat het met de basis dik in orde is. Ook de Rose Mr. Big, de nieuwe SforZ kleding en al het andere materiaal is dit jaar weer zeer goed geregeld, dus niets staat goede uitslagen in dit nieuwe seizoen nog in de weg.
Volgend weekend zal een groot deel van het team aan de start staan van de tweede wedstrijd voor de Topcompetitie in Norg. Zelf zal ik met Riny, Peter en Ivan de Limburgse heuvels weer opzoeken voor een trainingsweekend ter voorbereiding op de eerste Duitse marathons van dit seizoen; Kellerwald en Sundern Hagen.

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen