Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark - 3 Taler marathon 2015

Mark – 3 Taler marathon Titmaringhausen – 12 september 2015

Al enkele jaren een constante factor in de wedstrijdkalender. Leuk dorpje, leuk parcours en een prima organisatie. Ook dit jaar weer was de 3 Taler marathon in Titmaringhausen onderdeel van de SforZ mtb marathoncup. De finale zelfs. Om verschillende redenen had ik al een paar wedstrijden gemist, en had ik deze wedstrijd nodig om in het klassement te komen. Bovendien was deze wedstrijd het decors voor het open NK marathon, en zo dus redenen genoeg om hier weer aan de start te verschijnen.

Na een week in het buitenland voor het werk, en daarmee geen tijd op de fiets, met enige stress de spullen ingepakt voor de reis naar Duitsland. 6 uur in de auto door files bij Utrecht en Arnhem en zo - 5 dagen na de toch wel pittige maar succesvolle P-weg marathon - om 9 uur ’s avonds aan het “diner” in Titmaringhausen. Geen voorbereiding uit het boekje.

De volgende ochtend gelukkig fris en fruitig opgestaan en gezellig ontbeten met Maarten en Jorina. Jorina zou ook vandaag weer de verzorging op zich nemen. Vervolgens even de startklim verkend met Maarten en Frank, en mooi op tijd vooraan in het startvak met vrijwel het volledige team. Van voorgaande edities wist ik nog dat het startschot hier met een heus kanon zou worden gegeven, dus zonder te schrikken begon ik aan de lange startklim. Roel en Frank reden achter mij maar het ging ze duidelijk niet hard genoeg. Snel er tussendoor, en zo ging het tempo wat omhoog. Het vervelende van de startklim in Titmaringhausen is dat hij steeds steiler wordt, en steeds slechter gaat lopen. Bijna bovenaan de klim reden Roel en Maarten weg. Even later gingen Frank en Nick van de Heuvel daar achteraan. Ik moest heel even passen. Net na de top kon ik het gaatje naar deze mannen weer dichtrijden, en nog even later sloten nog wat mannen aan. Ik kon het tempo in de startlus net aan volgen, en zat daarom nog mooi voorin bij de eerste doorkomst. In het begin van de eerste ronde werd er even getemporiseerd en zo kon ik weer even bijkomen.

Vlak voordat de eerste ronde er voor de helft op zat besloot Roel dat het niet hard genoeg ging. Hij reed weg en ik dacht; “die zien we pas over 3 uurtjes weer.” Toch besloot Nick na een paar minuten de oversteek te wagen, en dat deden nog een paar mannen. Voor mij was dat teveel, en zo bleef ik met Nard en een andere renner over. Lang konden we met z’n drieën een mooi constant tempo rijden. Nard waarschuwde me nog dat ik wel moest blijven eten en drinken, maar toen hij dat zei voelde ik al dat ik aan de late kant was. Wat last van de maag voorkwam dat ik goed at en dronk. Niet zo best. Aan het eind van de tweede ronde was inmiddels Freddie van der Schoot aangesloten. 3 masters 2 toppers en ik dus. Ook niet zo best. Freddie besloot niet te wachten en ging direct de strijd aan. Nard was de enige die kon volgen, en zo bleven we met z’n tweeën over. Inmiddels begon ik al wat kramp te krijgen en ik zag m’n vermogen langzaam maar zeker terug lopen. De laatste ronde was een lange. Ik besloot even te stoppen bij de verzorging voor wat water in de bidon en op dat moment reden 2 mannen me voorbij. Ook in de laatste kilometer moest ik nog een plekje toegeven. Het verval in de laatste ronde was groot, maar na analyse thuis bleek dat ik het gemiddelde vermogen slechts 3 Watt lager was dan vorige week in Plettenberg, terwijl de wedstrijd bijna een half uur langer duurde. Wederom erg goede benen dus, maar door beginnersfouten een groot verval. Toch was mijn tijd nog goed voor een 12de plek overall, 3de plek bij de masters 1 en een 5de plek op het open NK. Nog 3 weken om deze vorm vast te houden…

IMG-20150912-WA0009

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen