Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark – Bergrace Lunteren

Zo, dat was weer even vroeg op zondagochtend. Normaal rijd ik meestal de 75 minuten wedstrijd omdat die qua lengte beter past bij de nationale en topcompetitiewedstrijden, maar met het oog op het NK Marathon deze keer voor de lange afstand gekozen. Vroeg op weg naar Lunteren dus, waar ons team weer met een flink aantal mannen vertegenwoordigd zou zijn. Eric had de teamtent al klaar staan, en zou vandaag de verzorging voor z’n rekening nemen. Eerst maar even omkleden en samen met Maarten het rondje verkennen. Er zouden weer de nodige aanpassingen gedaan zijn ten opzichte van voorgaande jaren, en bovendien was het vorig jaar al een zwaar en behoorlijk technisch parcours. Zo ook dit jaar weer. Veel, maar dan ook echt veel klimmen en dalen. Hier en daar behoorlijk steil omhoog en omlaag, en vooral de afdalingen op sommige plaatsen echt technisch. In deze wedstrijd kun je echt tijd winnen als je goed kan sturen.

 

Lunteren 02 09 12 1

Na het verkennen was het helaas nog even wachten op het startschot, omdat er wat problemen waren met de beschikbaarheid van stuurbordnummers. Uiteindelijk volgens mij bijna een half uur later gestart dan de bedoeling was, en dus weer aardig afgekoeld. Na het startschot ging het meteen alweer behoorlijk hard, en na een korte startlus was het veld genoeg uit elkaar getrokken om zonder al te grote problemen het parcours op te draaien. In het begin was het even zoeken naar het juiste ritme, maar dat kwam gelukkig snel. De technische stukken liepen bij mij vrij goed, en ik kon hierdoor regelmatig tijd goed maken op mijn concurrenten. Ergens in de tweede ronde kwam oud teamgenoot Rolf mij gezelschap houden. Hij reed mij veel te hard, en ik besloot verstandig te zijn. Hij reed langzaam maar zeker bij mij weg en verdween uit het zicht. Zo ongeveer een halve ronde later herkende ik ineens het opvallende shirt van Rolf weer, en slaagde ik erin om naar hem toe te rijden. Het was duidelijk dat Rolf ergens gevallen was. Samen hebben we toen ongeveer een hele ronde een aardig tempo gereden. Toen ik halverwege de derde ronde merkte dat het brandstoflampje voorzichtig begon te branden nam ik even een gelletje. Dat viel helaas helemaal verkeerd, en ik kreeg erg last van mijn maag en werd behoorlijk misselijk. Even gedacht om te stoppen omdat ik moest overgeven. Rolf moest ik op dat moment in ieder geval laten gaan. Na een ronde iets rustiger gereden te hebben ging het weer iets beter. Hierdoor heb ik in de vierde ronde bijna 2 minuten langzamer moeten rijden dan in de eerste 3 ronden. In de laatste ronde begon ik me eindelijk weer goed te voelen, en kon ik nog even flink doorrijden. Helaas was de concentratie op dat moment niet meer zo goed. Door dit gebrek aan concentratie ging ik wat lomp van een steil afdalinkje af, waarbij ik hard op de achterkant van m’n zadel terecht kwam een een harde knak hoorde. Even dacht ik dat ik een laatste rustplaats voor mijn frame kon gaan zoeken, maar gelukkig was het slechts m’n zadel dat helemaal achterover stond. Daar was helaas geen beweging meer in te krijgen. Omdat het nog slechts 2 km naar de finish was probeerde ik nog door te rijden, maar dat was niet erg succesvol. Weer van de fiets af dus, en m’n Lezyne tooltje tevoorschijn gehaald. Boutje losgedraaid, zadel rechtgezet en weer vastgedraaid. 2 minuten verder, en ongeveer 5 plekken meer naar achteren rustig uitgereden. Ondanks de tegenslag toch nog een 45ste plek, en daar kan ik best verder mee met nog 6 weken tot het Nederlands Kampioenschap marathon.

Bij binnenkomst vernam ik dat voor teamgenoot maarten de progressiecurve nog altijd niet aan het afvlakken was. Een zeer knappe achtste plek was het resultaat, en dat met slechts eliterenners voor hem! Samen met Maarten en Eric vervolgens onze team- en clubgenoten aangemoedigd bij de 75 minuten wedstrijd onder het genot van een hersteldrankje en een stukje taart ter gelegenheid van de verjaardag van Juro. Het was weer een mooi dagje Lunteren, met een fantastisch zwaar parcours! Volgend weekend zal ik met Riny en Maarten het SforZ-groen laten zien in de 3-Täler marathon in Titmaringhausen.

Met dank aan www.sikkemtbfotos.nl

Lunteren 02 09 12 2

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen