Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Benelux Kampioenschap Zoetermeer

Zaterdagochtend vroeg uit de veren voor de laatste belangrijke XC wedstrijd van dit seizoen: het Benelux Kampioenschap te Zoetermeer. Eindelijk eens een wedstrijd die vanuit het ouderlijk huis in Haarlem op redelijke reisafstand plaatsvindt. Zoetermeer ken ik nog van het Nederlands Kampioenschap van vorig jaar. Van vorig jaar herinner ik me ook nog dat de organisatie in Zoetermeer erg goed is, en dat er een mooi evenement van gemaakt wordt. Het rondje ligt me normaliter goed. Nergens vlak, erg zwaar, en hier en daar best technisch. Dit jaar was het parcours iets aangepast. Het was een stukje ingekort, maar nog minstens net zo zwaar als vorig jaar. Fantastisch dat er op een oude vuilstortplaats zo’n mooie wedstrijd neergezet kan worden!

markvschie bnk xc 2011

Tijdens het inrijden om een uur of 8 (!) in de ochtend voelde ik me duidelijk anders dan bij andere wedstrijden. Mijn lichaam heeft duidelijk wat uurtjes wakker zijn nodig om op volle sterkte te zijn. Dat was voor mij geen verassing. Tijdens trainingen ben ik ’s middags of ’s avonds ook altijd veel sterker dan ’s ochtends. Ik kan er de klok op gelijk zetten. Ik zal vast niet de enige zijn met deze ervaring, en dat was dan ook een beetje de hoop voor de wedstrijd.

Vanaf de start gingen we er met het kleine startveld weer als gebruikelijk ontzettend hard vandoor. Op een parcours als dat van Zoetermeer is het echter van belang (nog meer dan bij andere wedstrijden) om enigszins behoudend te werk te gaan. Wanneer je je bij de start opblaast, verlies je veel tijd op de ontelbare klimmetjes in de ronden daarna. Zo gezegd zo gedaan. Relatief rustig gestart, en in de eerste ronden al wat mannen ingehaald. De wedstrijd liep best lekker, vooral ook technisch. Nergens van de fiets af gehoeven, ondanks de soms lastige stukjes. Het gevoel dat ik tijdens het inrijden had speelde pas in de laatste 2 ronden weer wat op. Het ging voor het tijdstip van de dag net iets te hard, en ik moest wat gas terug nemen. Dat heeft me mogelijk mijn top-20 klassering gekost. De 3 mannen die me nog voorbij kwamen kon ik niet meer bijhouden, en ik rolde als 23ste aardig gesloopt over de finish. Ook bij deze wedstrijd weer het gevoel dat de vorm stijgende is. Hopelijk komt dat er de komende twee weken dan allemaal uit, ondanks dat de aard van de komende wedstrijden iets anders is. Zondag zal ik voor het eerst naar Gieten afreizen voor de internationale Hondsrug Classic, om de week erna met het voltallige team het seizoen af te sluiten op het Nederlands Kampioenschap Marathon in Zuid-Limburg.

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen