Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark van Schie - Topcompetitie Groesbeek

Share

Op 25 juni stond alweer de 4de wedstrijd voor de KNWU Topcompetitie in Groesbeek op het programma. De Topcompetitie wedstrijden hadden zich tot nu toe afgespeeld op mooie maar kurkdroge tot soms stoffige parcoursen. In Groesbeek zou dat behoorlijk anders zijn. Groesbeek wordt al jaren door velen tot de mooiste parcoursen van Nederland gerekend. Zelf vind ik Groesbeek zelfs het mooiste wedstrijdparcours van Nederland. Het heeft eigenlijk alles. Veel hoogtemeters, lange en korte klimmen en veel technische stukjes.

Ook dit jaar was de organisatie er weer in geslaagd een prachtig parcours uit te zetten, dat nog iets lastiger was dan het parcours van vorig jaar. Dit kwam deels ook door de vele liters regenwater die het parcours in een complete modderpoel hadden veranderd. Dit maakte ook de technische stukken nog technischer.

Na de klapband van vorige week in Oosterbeek was ik extra gemotiveerd om het Topcompetitie klassement overeind te houden door vandaag goed te finishen. Het doel was om bij de beste 30 te rijden en zo de top 30 positie in het klassement nog iets te verstevigen.

Tijdens het inrijden kreeg ik na de eerste honderd meter alweer te maken met chainsuck, met name op het middenblad. Niet zo gek onder deze omstandigheden, maar het hielp de moraal voor de wedstrijd in ieder geval niet omhoog. Ik was niet de enige die er last van had, en dan verklaarde dan ook waarom het bij de afspuitplaats drukker was voor de wedstrijd dan na de wedstrijd. Degenen die hun fiets al voor de wedstrijd hadden schoon gespoten konden echter ook maar kort van een schone fiets genieten.

De start ging redelijk, totdat ik bij het eerste klimmetje alweer last van chainsuck kreeg en moest lopen. Dat gebeurde in de eerste twee ronden nog een aantal keren en dat koste de nodige plaatsen. Gelukkig had de organisatie besloten dat de amateurs ook maar eens wat langer op de fiets moesten zitten en had ik derhalve nog genoeg tijd om in de ronden die volgden wat plaatsen goed te maken. Na ruim 90 minuten kwam ik moe maar voldaan als 27ste over de finish. Met dit resultaat ben ik erg tevreden, ook omdat de trainingsfocus de laatste weken uitsluitend op de Transalp gericht is. Vanaf nu rijd ik tot de Transalp geen wedstrijden meer, en zal ik de laatste weken gebruiken om de puntjes op de ‘i’ te zetten…

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen