Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark - Sorpetal

Slechts 6 dagen na de toch wel zware marathon in het Duitse Kellerwald stond alweer de tweede Duitse marathon op mijn wedstrijdkalender. De start in Sundern en de finish in Hagen. Geen onderdeel van de SforZ-Rose marathoncup, maar wel gewoon een mooie en pittige marathon. 's Morgens op tijd vertekken was dit keer niet zo'n probleem, want de start is hier pas om 10.45 en bovendien is het niet al te ver weg.

De 5 dagen hiervoor stonden vooral in het teken van herstellen, en dat was niet zo goed gelukt. Ik was in Kellerwald flink diep gegaan en was tevreden over de uitslag, maar ik had wel de hele week zware / slechte benen. Helaas ook op zaterdagochtend nog. De temperatuur van 2 graden boven het vriespunt deed me ook geen goed dus ik was 's morgens al bang voor een dag die nog iets zwaarder zou zijn dan normaal. Bovendien stond Riny de hele week al te stuiteren omdat hij deze keer de finish wilde halen en hard wilde rijden. Voor hem was Kellerwald helaas ook wat korter. We zouden weer proberen zoveel mogelijk samen te rijden, en dat alles bij elkaar opgeteld betekende: afzien.

Nadat Riny en ik bij de startklim meteen goed vooraan zaten kon de eerste ronde beginnen. Een bril had ik maar niet opgezet want daarmee zie je met zoveel modder toch nog iets minder dan zonder bril. M'n oogwit was dan ook al snel grijs en dat zou nog lang zo blijven. Ergens in de eerste ronde, zaten Riny en ik in een vrij grote groep waarvan de meeste mannen waarschijnlijk maar 1 ronde zouden rijden. Het tempo zat er dan ook flink in en het ging mij hard zat. Ik zat wat achterin en zag op een gegeven moment in een snelle afdaling een grote tak omhoog springen van het achterwiel van een van de mannen voorin. Met onvoorstelbare precisie kwam deze tak terecht tussen mijn buitenblad, voorderailleur en achterwiel. Ik moest van de fiets af maar de tak zat muurvast. Toen ik de tak gebroken had kon ik weer verder. Wel tikte de binnenkabel van m'n voorderailleur voor de resterende 3+ uren tegen elk voorbij komend nopje van m'n Continental Raceking aan. Een heerlijk geluid en goed voor de moraal. Riny was intussen uit het zicht verdwenen maar ik had de mazzel dat net Remco van Bekkum van het Peerkes Biketeam voorbij kwam stuiven. Hij kan niet alleen hard bergop rijden maar kan ook goed afdalen dus het was zaak om bij hem in het wiel te komen. Dat duurde even maar lukte wel, en bij hem in het wiel sloot ik na een minuut of 10 weer aan bij het groepje 'van Deursen.'

SundernHagenApr13 Mark

Hier werd nog steeds flink doorgereden en bij het ingaan van de 2de ronde waren alleen Riny, Remco, Lex van Enckevort en ik nog over. Vanaf kilometer 70 begon ik het serieus zwaar te krijgen. Tot dan toe had ik al geen centimeter kopwerk gedaan en dat zou er ook niet meer van komen. Op een gegeven moment sloot Jan Weevers vanaf de achterkant nog aan. Hij was even gestopt om assistentie te verlenen bij een zware valpartij. Hij wilde al snel weer wegrijden, maar Riny zag een podiumplek bij de Masters-2 wel zitten en deed dan ook z'n best om bij Jan te blijven. Dat kon er ook nog wel bij. Remco hielp hem ook nog goed en ik ging me elke kilometer een stukje slechter voelen. Slechte benen, ogen vol modder, geen dorstlesser meer en vooral flinke pijn in m'n maag. Waarschijnlijk waren de gels niet helemaal goed gevallen. In de finale reed Lex nog weg samen met Jan Weevers. Voor Jan was dat toch ook een versnelling teveel en even later stond hij geparkeerd en konden we er toch nog voorbij. Remco reed het laatste stukje nog weg en Riny en ik rolden zoals gepland samen over de streep, Riny blij en ik behoorlijk kapot.

Ondanks de slechte benen en de zware dag was ik blij met het resultaat. Doelstellingen waren top-20 overall of top-10 in de categorie en het werd 18e overall en 7de in de categorie! En voor Riny een welverdiende 2de plek, achter Danovski en voor Weevers!

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen