Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark - Saarschleifen-2013

Volgens velen zou de marathon in Saarschleifen een erg mooie zijn. Zelf had ik deze nog nooit gereden maar de nieuwsgierigheid was groot. De Saarschleifen bike marathon telt ook mee voor de SforZ Rose Marathoncup en werd bovendien ingezet als decor voor het open Nederlands Kampioenschap marathon. Op zaterdag samen met Riny vertrokken richting Zuid-Limburg om teamgenoot Peter op te halen. Wij hoorden bij het gedeelte van het team dat na de Saarschleifen bike marathon direct zou doorrijden naar Schladming voor de etappewedstrijd Alpentour Trophy, waarover later meer. In Orscholz aangekomen werd er eerst nog even rustig losgefietst waarbij we al snel teamgenoot Peter kwijtraakten. Op de een of andere manier raken we nogal eens teamgenoten kwijt bij gezamenlijke ritjes…

Op zondagochtend was het slecht weer. Het zou zo rond een uur of 10 gaan regenen, zo’n half uur na de start van de wedstrijd, en het zou om grote hoeveelheden gaan. Bij het opstellen in de startvakken was het al koud en ik had besloten met windstopper te rijden. Het is voor mij nog steeds onduidelijk waarom ik in het tweede startvak moest staan. Volgens de dame bij het startvak zou ik geen licentie hebben en was het onmogelijk dat ik in het eerste startvak hoorde… Ik besloot er maar niet al te veel woorden aan vuil te maken en hoopte snel naar voren te kunnen rijden. Dat was niet zo’n handig besluit.

Mark-Saarschleifen1-450

Bij het startschot schoot het eerste startvak ervandoor, recht op de eerste bocht af, waar ik me even later vervolgens met een slakkengangetje doorheen kon wurmen tussen de minder snelle mannen door. Het eerste stuk liep over een brede asfaltweg richting het bos en de eerste groepjes waren al gevormd. Daar zat ik helaas niet bij en ik zou nog lang van groep naar groep moeten rijden. Overal in het bos was het flink nat door de regenval van de afgelopen dagen, en niet lang na de start begon het opnieuw stevig te regenen. De eerste ronde liep vrij goed en al vrij snel zag ik teamgenote Jolien Janssen rijden. Even succes gewenst en doorgereden naar het volgende groepje. Het duurde wat langer voordat ik een groepje met latere winnares Mirre Stallen zag rijden. Ik had inmiddels behoorlijk door gereden in de eerste fase en besloot even bij het groepje te blijven, dat met mij erbij uit 3 personen bestond. Niet ver na het ingaan van de tweede ronde besloot ik in een afdaling weg te rijden bij het groepje en alleen op avontuur te gaan. Het regende inmiddels behoorlijk en het parcours werd steeds slechter bereidbaar. Er zaten een aantal mooie technische secties in die redelijk te doen waren ondanks de modder, maar waar wel wat hinder ontstond van de langzamere rijders van de halve marathon.

Niet lang nadat ik bij het laatste groepje weggereden was zag ik teamgenoot Riny door de modder worstelen. Ik reed naar ‘m toe en we hebben een tijdje samen gereden en mekaar wat opgepept. Inmiddels begon het door de stevige regen ook behoorlijk koud te worden. Later zou blijken dat heel veel rijders de finish niet gehaald hebben vanwege de toch wel heftige omstandigheden. Na een poosje met Riny gereden te hebben besloot ik het laatste stuk nog even wat gas te geven om te voorkomen dat ik het koud zou krijgen. Dat lukte aardig al was de tank toch wel redelijk leeg. Uiteindelijk erg tevreden met een 6de plek in mijn categorie en een 16de plek overall. De mannen op het open-NK podium waren nog een maatje te groot maar ik was tevreden met de vorm en het verloop van de wedstrijd. De start in het tweede vak was wat ongelukkig, en misschien had er nog iets meer ingezeten als ik een gelukkigere start zou hebben gehad. Na de finish stond Ivan klaar met een jasje en wat eten en ben ik snel naar het appartement gereden voor een warme douche. ’s Avonds nog een goede massage gehad van onze fysiotherapeut Bernie Bours, die ons in Saarschleifen en in de Alpentrophy uitstekend heeft verzorgd. In het klassement voor de SforZ Rose marathoncup sta ik nu na Niels Boon op een tweede plek. Op dit moment zijn er nog wat mannen van naam die een wedstrijd minder gereden hebben, maar ik hoop toch een plek in de top-5 vast te kunnen houden.

Mark-Saarschleifen1-450

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen