Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Opleiding
MSc. Electrical Engineering
Beroep/studie
Product Manager
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
Transalp 2011 & 2016, AlpenTour Trophy 2012, 2013 en 2016, Andalucia Bike Race 2018
Sportverleden
Krachttraining en MTB
Overige sporten
Krachttraining
Trainer
-
Sterkte
Korte en lange klimmen.Hoe steiler hoe beter.
Zwakte
Snelle afdalingen
Doelstelling 2018
Enkele marathon top-10 plaatsen op lange afstand in mijn categorie. Een podiumplaats in een marathon in mijn categorie. Top-5 in het klassement van de SforZ MTB marathoncompetitie
Beste prestatie
3e plaats SforZ-Rose marathoncompetitie 2013, 2e plaats Nutrixxion Trophy 2015
Slechtste sportmoment
5e dag TransAlp 2011 "Bijna-dood ervaring"
Advies aan beginners
Doe al snel aan wedstrijden mee

Mark - NK Steenwijk

Zondag 22 juli was het zover. De wedstrijd van het jaar, waarin bijna iedereen op z'n best wil zijn: het Nationaal Kampioenschap, dit jaar in Steenwijk. Omdat het parcours in Steenwijk me de afgelopen seizoenen erg goed bevallen was was ik ook deze zondag weer vroeg naar Steenwijk afgereisd. Daar aangekomen rustig omgekleed in het zonnetje en even de laatste voorbereidingen getroffen. Niet veel later kwam teamgenoot Maarten aanrijden, met Jorina en z'n ouders. Gelukkig was Jorina zo vriendelijk om ook mijn bidonnetjes met zich mee te nemen.

Toen ook Maarten omgekleed en ingeschreven was hebben we samen even het parcours verkend. Maarten had dat ook vrijdag al gedaan, dus wist al goed waar de verrassingen zaten. Geen heel spannende dingen, maar wel wat lastige diepe kuilen in sommige afdalingen. Niet verkennen had hier zeker wat risico met zich meegebracht, dus het was het vroege opstaan waard geweest.

De laatste XC wedstrijd was voor mij alweer even geleden, en het ging dan ook weer erg hard vanaf het startschot. De eerste 1,5 ronde had ik het dan ook zwaar en verloor ik wat plekken. Daarna kwam ik in een lekker ritme en ik kon nog aardig wat plaatsen goed maken. Over de 43ste plek zou ik normaal gesproken niet tevreden zijn, maar gezien de vormcrisis van de laatste maanden had ik me al voorgenomen deze wedstrijd vooral als training te beschouwen. Ondanks dat had ik toch een goed gevoel over de laatste paar rondes. In de laatste ronde kon ik nog wat extra gas geven om de 3 mannen in m'n groepje te lossen.

Erg genoten in Steenwijk, en weer vollop motivatie getankt voor de komende maanden. Volgend weekend (18 & 19 Augustus) staan teamgenoot Riny en ik aan de start van de Sauerland marathon en de Zierenberg marathon. Het weekend daarna is het voor mij weer XC time in Zoetermeer! Tot dan!

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen