Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 15
Leukste MTB ervaring
Moeilijk om hier iets te kiezen. Diverse mooie etappewedstrijden gereden maar ook heel mooie eendaagse marathons.
Sportverleden
Voetbal, krachttraining en MTB
Overige sporten
Fietsen (op de weg) en fietsen (op het strand)
Sterktes
Ervaring, klimmen (bij voorkeur steil en lang).
Zwaktes
Zeer korte wedstrijden, sprinten.

Mark - NK Steenwijk

Zondag 22 juli was het zover. De wedstrijd van het jaar, waarin bijna iedereen op z'n best wil zijn: het Nationaal Kampioenschap, dit jaar in Steenwijk. Omdat het parcours in Steenwijk me de afgelopen seizoenen erg goed bevallen was was ik ook deze zondag weer vroeg naar Steenwijk afgereisd. Daar aangekomen rustig omgekleed in het zonnetje en even de laatste voorbereidingen getroffen. Niet veel later kwam teamgenoot Maarten aanrijden, met Jorina en z'n ouders. Gelukkig was Jorina zo vriendelijk om ook mijn bidonnetjes met zich mee te nemen.

Toen ook Maarten omgekleed en ingeschreven was hebben we samen even het parcours verkend. Maarten had dat ook vrijdag al gedaan, dus wist al goed waar de verrassingen zaten. Geen heel spannende dingen, maar wel wat lastige diepe kuilen in sommige afdalingen. Niet verkennen had hier zeker wat risico met zich meegebracht, dus het was het vroege opstaan waard geweest.

De laatste XC wedstrijd was voor mij alweer even geleden, en het ging dan ook weer erg hard vanaf het startschot. De eerste 1,5 ronde had ik het dan ook zwaar en verloor ik wat plekken. Daarna kwam ik in een lekker ritme en ik kon nog aardig wat plaatsen goed maken. Over de 43ste plek zou ik normaal gesproken niet tevreden zijn, maar gezien de vormcrisis van de laatste maanden had ik me al voorgenomen deze wedstrijd vooral als training te beschouwen. Ondanks dat had ik toch een goed gevoel over de laatste paar rondes. In de laatste ronde kon ik nog wat extra gas geven om de 3 mannen in m'n groepje te lossen.

Erg genoten in Steenwijk, en weer vollop motivatie getankt voor de komende maanden. Volgend weekend (18 & 19 Augustus) staan teamgenoot Riny en ik aan de start van de Sauerland marathon en de Zierenberg marathon. Het weekend daarna is het voor mij weer XC time in Zoetermeer! Tot dan!

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen