Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Oosterbeek
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
kleine 30
Leukste MTB ervaring
Als MTB trainer met een leuke groep een mooie rit maken.
Sportverleden
Skateboarden, hockey, hardlopen
Overige sporten
Al mijn andere fietsen berijden, wat krachtoefeningen in de huiskamer en in de outdoor gym hier in Oosterbeek.
Sterktes
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwaktes
Genoeg tijd maken, lang trainen, herstellen en puur sprintvermogen.

Nard - GJT Classic 80km

Gert-Jan Theunisse is een harde man. Wie wint anders als Nederlander bergetappes in de Tour de France en wie overleeft 100 hartaanvallen en weet ik hoeveel ongeoorloofde medicatie en belachelijk harde trainingen? Dat soort mentale en fysieke hardheid was ook gevraagd bij de eerste SforZ Cup Marathon in De Rips. De Rips, nooit van gehoord? Klopt. Uithoek in Brabant. Toevallig kwam ik er vroeger vaak in de buurt omdat mijn Opa en Oma van vaderskant er woonden. Zou het helpen voor nét dat beetje extra?
De ronde die voor de Cup 2 of 3 keer gereden diende te worden is anders dan de traditionele Duitse en Nederlandse marathons die we vaak aandoen. Het was een combi van op kaarsrechte wegen hard tegen de wind in beuken (hopelijk in een groepje) of in slow motion 20 keer tegen hetzelfde talud op en neer kronkelen op zeer bochtige en stoffige paadjes. Gooi er nog een zandbergje en een vuilnisbelt in voor de extra hoogtemeters en voilà je hebt een goed beeld. Ondanks dat het niet echt mijn favoriete parcours was, hadden de organisatoren wel echt moeite gedaan om er een zwaar en uitdagend rondje van te maken. Conclusie: gelukt. Heb zelden zoveel mensen zien afhaken vanwege lege moraal en/of kramp. Hard.
Mijn eigen wedstrijd had z’n hoogte en dieptepunt meteen na de start. In het startgewoel werd er tegen m’n stuur gereden waardoor ik bijna onderuit ging. Hierdoor verloor ik meteen een paar plaatsen. Die kon ik goedmaken, maar dat kostte me wel de eerste krachten. Die bleek ik later nodig te hebben want op een zandheuvel in de startronde (tip voor volgend jaar: die kan er echt uit) verloor ik de aansluiting met de kopgroep omdat iemand voor me van de fiets moest. Hierna werd de wedstrijd een lange achtervolging. Veel alleen, veel wind, veel bochtjes en mul zand. Misschien was het inderdaad door de vroegere familie invloeden, maar ik bleef er wel steeds voor gaan. Voelde me ook best sterk tot het einde toe. Al met al was het goed voor een derde plek bij de 40+ en 11de algemeen.