Dat werkt: Compex Actieve Recuperatie

Praktijkvoorbeeld Compex

Na 2 weken relatieve rust in een alles-erop-en-eraan vakantie in Oostenrijk is het daarna weer flink ertegenaan. Periodiseren noemen ze dat, haha, ik noem het vakantie!

Maar hoe pak je dat dan aan. Nou gewoon door 20 uur in een week te plannen met 600 km’s, iedere keer daarna Compex erop te zetten en dan weer opgeladen te zijn.

Mooie training was bijvoorbeeld vrijdag, op het gemak eind van de middag naar trainer Robkedropke en weer terug. Hartslag in D1 met korte blokjes d2, en dan 140km. Thuiskomen rond 21.00u en dan met een bord lekker eten en Compex- herstelprogramma een film kijken met de familie. In termen van Gert Jacobs: das mooi mannnnn

Compex herstel is een actieve recuperatiestand. Installeren is een eitje: je plakt de elektroden op de bovenbenen, sluit de kabels aan en stelt niveau in, paar seconden werk. Dan begint een heerlijke recovery van 25 minuten, met 3 fases, opbouw, training en coolingdown. Enig nadeel is wel dat je bord met eten bijna van de schoot dribbelt….

Zondag de Ardennentrip van 180km met 2700hm met Lodewijk en Erwin/Linda Bakker. Beentjes weer prima, lekker knallen de hellingen op.

Daarna ter plekke douchen en de Compex er weer op, thuis pas? Nee dat is te laat, hoe eerder hoe beter (binnen 1 ½ uur na inspanning). Dus bij tankstation broek omlaag en Compex erop, heerlijk teruggereden en nee je gaat er niet anders door rijden of slingeren (haha).

Dankzij die compex was ik dinsdag alweer in staat om een snelle training in de groep mee te doen, met blokjes tegen de 50 per uur. Dat ging hiervoor na zo’n zware trainingsweek never nooit niet hè.

Kortom een zeer welkome aanvulling op mijn herstelmogelijkheden, gebruik het nu een paar maanden. De overige functies, zoals powertrainingen moet ik nog verkennen, daar heeft teamgenoot Harieke wat meer ervaring mee schijnt het!

Share