Bryton Rider 60T

Testverslag Bryton Rider 60T

Rivosports is al jarenlang een goede sponsor van het SforZ Racingteam. Ze zijn de distributeur van Bryton en voorziet het team verder van Tifosi-brillen, Lezyne- en Green Oil producten.

"Vakantie", een goed moment om de Bryton Rider 60T eens goed uit te proberen. De Bryton 60T wordt zeer compleet geleverd in een nette doos met hartslagmeter, snelheid/cadansmeter.

bryton 60parts

Het in gebruik nemen is een zeer eenvoudig, binnen notime zit alles op en aan de fiets en kan je gaan rijden. Wel niet vergeten je wielmaat in te stellen op de Bryton en als primaire snelheidsbron de sensor te kiezen in plaats van de gps. Hiermee krijg je een veel nauwkeurige weergave van je snelheid.

Het touchscreen werkt perfect, reageert zeer goed op de aanrakingen (ook met lange vingers handschoenen!) en is ongevoelig voor modder en water(proof).

Display


Mijn eerste test was de Erbeskopf marathon in Duitsland. Het instellen van de informatie die je wilt zien op de display gaat erg eenvoudig, gewoon veldje aanraken en kiezen uit de lijst. Dit kan ook nog tijdens de opname van de rit. Tijdens de rit veel informatie, bijvoorbeeld ook temperatuur en hellingspercentage. De autopauze functie werkt prima, als je even stil staat stopt de registratie (dat kan je ook uitzetten).

Ondanks de hoeveelheden modder blijft het scherm goed zichtbaar en werkt de aanraking goed, dus ook met modderhandschoenen. Scherm bekrast ook niet als je de modder afveegt. Ook de lichtsterkte van het scherm kan je tijdens het rijden eenvoudig instellen via het scherm.

Navigatie


De volgende test was in Frankrijk. Tja, je zit ergens in het centrum van Reims en wil even een uurtje losfietsen, welke route pak je dan? Geen nood: De Bryton heeft een Instant Route functie.

Na ingave van de tijdsduur (of lengte), berekent de Bryton een aantal mooie routes door de omgeving waaruit je kan kiezen. Het navigeren gaat fantastisch, door het grote scherm en heldere kleuren heb je goed zicht. Ook kan je instellen dat de Bryton aangeeft wanneer de volgende afslag is, inclusief piepsignaal. Zeer aangenaam cruisen door het Franse landschap. Ook handig is de snelheid waarmee de Bryton de route herberekend bij obstakels. In dit geval een afgesloten weg, geen probleem je rijdt gewoon een zijstraat in en in no-time werd ik omgeleid naar de oorspronkelijke route. De snelheid van het apparaat is opmerkelijk, de gps nauwkeurigheid ook.

Interface


Het uitlezen van de gereden rit of een bestaande route op de Bryton plaatsen gaat eenvoudig via de Bryton site (online) of via de Brytonbridge (offline). Deze verbinding is ook via bluetooth te maken dus stekkeren is overbodig. Zelfs via je smartphone kan je ritten uploaden naar de Brytonsite.

Verder is handig dat via de bluetooth je ook gesproken routenavigatie kan krijgen via een bluetooth headset. Niet direct noodzakelijk gezien het goede scherm maar wel leuk!

MyBuddy


Helemaal mijn ding is de virtuele tegenstander. Dit is echt voor mij een gave functie want als wegrenner rijdt ik toch net wat harder in de training met een virtuele tegenstander of in het wiel van iemand. Gewoon van Strava of Bryton een record ophalen en racen maar......

buddy

Conclusie

fantastisch apparaat door gebruikersvriendelijkheid, functionaliteiten en snelheid.