Continental X-King Protection 29 x 2.2

Continental X-King Protection 29x2.2.

Na de eerder geteste Continental X-King RaceSport 29x2.2/Mountain King II RaceSport 29x2.2 nu een korte vervolgtest: de Continental X-King Protection 29x2.2.

Vlak voor het NK Marathon (Bart Brentjens Challenge) kwam er een setje Protection banden aan, een beter moment had er niet kunnen worden uitgekozen. De Bart Brentjens Challenge is typisch zo een wedstrijd waar je net iets meer zekerheid moet hebben m.b.t. tot je banden, en daarvoor zijn de Protections ook bedoeld!

Met een gewicht van tegen de 680 gram, zijn de protection versies iets minder dan 150 gram zwaarder dan de RaceSport versies. Echter, mocht je de band Tubeless willen maken, dan maak je alweer iets op dit gewichtsverschil goed. De Protection versie was zonder problemen Tubeless te maken (band was zonder latex al luchtdicht), waarbij bij de RaceSport versie (meer) latex nodig was om de band af te dichten. Evenals de RaceSport versie zijn de Protection banden, hetzij met iets meer moeite, op de velg te krijgen zonder gekke hulpmiddelen,

Foto: Nieuwe rubber voor het NK Marathon aankomende zondag! Continental

Evenals de RaceSport versie valt ook de Protection smal uit. Zelfs met een extra beschermlaag aan de zijwanden komt de Protection band niet aan de opgegeven 56 breedte (51-52mm bij 2 bar). Het Noppenpatroon zijn gelijk aan de RaceSport versies en het gebruik van Black Chili Compound rubbers zorgt er ook bij de protection banden ervoor dat ze gemakkelijker rollen dan hun gewicht zou vermoeden. 

Waar het om gaat: Protection:

Zeker in combinatie met latex, zijn de Protection een hufter proof en snel bandensetje. De afgelopen 1,5 maand zijn de banden flink uitgelaten geworden in Zuid-Limburg, Voerstreek en Ardennen. Ondanks een hoop doorntjes en vele scherpe stenen geen lekke band gehad. De Protection geeft me meer zekerheid waardoor ik afdalingen erg 'lomp' durf af te rijden zonder bang te zijn voor een dikke scheur in de band. Daarnaast bleek ook de grip van protection band meer dan voldoende te zijn onder toch behoorlijk modderige omstandigheden tijdens het NK marathon.

Voor wie?

De echte weight freak zal voor een lichter (RaceSport) bandensetje gaan. Maar zeker voor de marathonrijder/toerrijder staat er niet om de halve kilometer een nieuw wielsetje klaar, en is lekrijden verre van prettig. Met een Protection band heb je een mooie combinatie van een snelle band met grip en een behoorlijk hoog anti-lek gehalte. Zeker bij marathons met scherpe stenen/veel doornstruiken (Ardennes Trophy/Bart Brentjens Challenge) een must have!