De hel van Groesbeek

Vandaag was de eerste marathon van het seizoen voor het team. De weken ervoor waren er al wat XC wedstrijdjes gereden om wat wedstrijdritme op te doen.

Hieronder een korte impressie van de wedstrijd van vandaag.

Aia "Hel van Groesbeek" en de eerste manche van de SforZ Marathoncup zit er weer op! Goede omstandigheden, een zwaar en mooi parcours en een lekker zonnetje, wat wil een mens nog meer?!? Nou, iets meer geluk de volgende keer... 

 Op de lange afstand (105 km) aan de start: Bart, Frank, Maarten, Mark en Nard. Enkele km's na de start sloeg voor kersvers Nederlands kampioen Maarten het noodlot toe: hij werd vanachteren aangereden en mistte hierdoor een aantal spaken in zijn achterwiel. De enige optie was teruglopen naar de start. Gelukkig kon er een reservewiel gestoken worden, waarna hij alsnog zijn weg kon vervolgen, maar wel voor 'spek en bonen'.

Bart en Maarten reden hierna lange tijd mee in de kopgroep en later in een 2e groepje achtervolgers. Dit ging erg goed! strijdend voor de 6e plaats ging Bart vrij hard onderuit in een bocht. Het tekent de moraal in de 2e groep; er werd collectief gewacht, waarna Bart zijn plek weer kon innemen. Helaas kon hierdoor wel een vrij grote groep teruggekomen, maar het gas ging er weer op. Bart reed in de laatste ronde nog erg sterk weg uit de groep (samen met Niels Boon) en wist erg sterk te finishen als 7e. Hierachter nam Maarten de rest op sleeptouw en na een sprintje werd hij (onofficieel) 11e. 
Frank en Nard startten iets behoudender en reden lange tijd samen. Nard op zijn fully nam iets afstand, maar op karakter wist Frank weer bij hem aan te sluiten. Gezamenlijk wisten ze nog een aantal renners op te rapen en kwamen ze met elkaar als 19e en 20e over de streep. Erg sterk teamwork! 
Mark, de man in vorm de laatste weken, moest iets verder naar achteren starten, maar was aan een erg sterke opmars bezig. Tot dan ging het erg goed, veel power in de beklimmingen, maar helaas ook wat pech onderweg (ketting eraf, 2 keer bijpompen onderweg) en hierdoor de aansluiting met zijn groepje verloren. Samen met de rijdende reporter van bikesight punt nl vocht Mark zich een weg naar de finish op een goede 32e plaats. niet slecht Mark, er komen nog mooie koersen aan!

Op de 70 km aan de start Kirsten, Jolien en Matthieu. 
Na haar Cape Epic avontuur even weer opnieuw opladen voor Jolien, maar dat is geen probleem voor haar. Ze wist netjes als 3e te finishen, niet slecht voor deze dame van de lange adem!
Het debuut voor Kirsten vandaag voor het SforZ Racing Team. En dat deed ze niet onverdienstelijk! Ze wist na wat opstartproblemen de motor goed warm te krijgen en als 4e te eindigen. Net buiten het podium, maar dat komt nog wel....
En last but not least Matthieu. Fanatiek als altijd lekker in de kopgroep de eerste 20 minuten. Helaas deze moeten laten gaan na wat schermutselingen met achterblijvers. Daarna geen problemen en een goed gevoel over gehouden aan deze wedstrijd. Plaats 11 overall!

160x600