Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Nijmegen
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 20
Leukste MTB ervaring
Op de mountainbike naar het basiskamp van de Matterhorn, en daarna weer naar beneden richting Zermatt. De mooiste trails, een strakblauwe lucht, en het gevoel te kunnen lezen en schrijven met je fiets.
Sportverleden
Judo, Atletiek
Overige sporten
Wielrennen, hardlopen
Sterktes
Techniek, middellange klimmen, veel ervaring als wedstrijdrijder.
Zwaktes
Lange duurvermogen, te hard starten.

Irjan - Open NK P2

Afgelopen zondag reed ik het open NK marathon in Amerongen. De wedstrijd bestond uit twee rondes van zo'n 30 km, voornamelijk over de uitdagende mtb routes van Amerongen en Leersum. Aangezien ik veel train op deze parcoursen ken ik het gebied vrij goed. Mijn doelstelling voor de wedstrijd was om podium te rijden, helaas in de week voorafgaand wat last van verkoudheid gehad.

Met de start kon ik makkelijk naar voren rijden, waarna ik samen met Mark Schep het peloton richting de eerste afdaling voerde. Onderaan de afdaling had ik een klein gaatje, waarna ik besloot om dan maar gelijk door te rijden en zien wie ik mee kreeg.

Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zo'n 7 man, met daarin aardig wat Sforz teamleden. Na doorkomst van de 1e ronde was deze groep geslonken tot 3 renners, en we waren redelijk aan elkaar gewaagd. Met name Bart Pennings en ik voerde het tempo op in de groep, en de nummer drie kon het dan ook met moeite bijhouden. Op 1 uur 15 minuten van de wedstrijd moest de derde persoon lossen en waren Bart en ik nog samen over in de strijd om de overwinning.

In de afdalingen probeerden we elkaar eraf te krijgen, wat niet lukte, in de beklimmingen waren we ook aan elkaar gewaagd. Mijn sprint is over het algemeen vrij goed dus ik besloot om te wachten tot de laatste 100 meter naar de finish. Dat plan lukte en we gingen samen de sprint in. Helaas bleek Bart hier toch echt het sterkste, ik had mezelf wat meer leeg gereden dan ik had verwacht. Uiteindelijk erg tevreden met P2, weer een mooie podiumplaats erbij!

OpenNK kort M1

Nu herstellen en de laatste puntjes op de i zetten voor de Transalp. Volgende week zondag 16 Juli start deze in Mayerhofen, samen met mijn zus Ranhilde Luttenberg rijden we bij de mixed teams.