Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Utrecht
Data
1.77m / 70kg / 40-190bpm
Opleiding
Koninklijke Millitaire Academie
Beroep/studie
Piloot
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
9+
Leukste MTB ervaring
Nederlands kampioen u23 in 2008
Sportverleden
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken
Overige sporten
Wielrennen,hardlopen
Trainer
Ik maak mijn eigen schema's
Sterkte
Techniek, explosiviteit
Zwakte
Onzuinige motor
Doelstelling
Ik wil dit jaar graag een paar keer op het podium staan in een nationale XC wedstrijd, Daarnaast ga ik dit jaar de BIKE transalp rijden samen met mijn zus.
Beste prestatie
36e plaats elite  Worldcup Mont St Anne ( Canada) 2011,  Nederlands kampioen u23(2008), Benelux kampioen u23(2009)  3e plaats EK team relay 2009,  18e WK elite u23 in Canberra, Australie (2009)
Slechtste sportmoment
Overtraind raken in 2010.  Enorm vervelend hoe je eigen fanatisme je prestaties kan verslechteren op zo'n moment.  Wel zeer leerzaam geweest
Advies aan beginners
Techniek, techniek, techniek..... hoe sterk je fysiek ook gaat worden, goed sturen blijft de basis om een snelle mountainbiker te worden!
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken

Irjan - Open NK P2

Afgelopen zondag reed ik het open NK marathon in Amerongen. De wedstrijd bestond uit twee rondes van zo'n 30 km, voornamelijk over de uitdagende mtb routes van Amerongen en Leersum. Aangezien ik veel train op deze parcoursen ken ik het gebied vrij goed. Mijn doelstelling voor de wedstrijd was om podium te rijden, helaas in de week voorafgaand wat last van verkoudheid gehad.

Met de start kon ik makkelijk naar voren rijden, waarna ik samen met Mark Schep het peloton richting de eerste afdaling voerde. Onderaan de afdaling had ik een klein gaatje, waarna ik besloot om dan maar gelijk door te rijden en zien wie ik mee kreeg.

Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zo'n 7 man, met daarin aardig wat Sforz teamleden. Na doorkomst van de 1e ronde was deze groep geslonken tot 3 renners, en we waren redelijk aan elkaar gewaagd. Met name Bart Pennings en ik voerde het tempo op in de groep, en de nummer drie kon het dan ook met moeite bijhouden. Op 1 uur 15 minuten van de wedstrijd moest de derde persoon lossen en waren Bart en ik nog samen over in de strijd om de overwinning.

In de afdalingen probeerden we elkaar eraf te krijgen, wat niet lukte, in de beklimmingen waren we ook aan elkaar gewaagd. Mijn sprint is over het algemeen vrij goed dus ik besloot om te wachten tot de laatste 100 meter naar de finish. Dat plan lukte en we gingen samen de sprint in. Helaas bleek Bart hier toch echt het sterkste, ik had mezelf wat meer leeg gereden dan ik had verwacht. Uiteindelijk erg tevreden met P2, weer een mooie podiumplaats erbij!

OpenNK kort M1

Nu herstellen en de laatste puntjes op de i zetten voor de Transalp. Volgende week zondag 16 Juli start deze in Mayerhofen, samen met mijn zus Ranhilde Luttenberg rijden we bij de mixed teams.