Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Nijmegen
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 20
Leukste MTB ervaring
Op de mountainbike naar het basiskamp van de Matterhorn, en daarna weer naar beneden richting Zermatt. De mooiste trails, een strakblauwe lucht, en het gevoel te kunnen lezen en schrijven met je fiets.
Sportverleden
Judo, Atletiek
Overige sporten
Wielrennen, hardlopen
Sterktes
Techniek, middellange klimmen, veel ervaring als wedstrijdrijder.
Zwaktes
Lange duurvermogen, te hard starten.

Irjan - Emmelshausen 69km P3

Na een aantal weken geen wedstrijd vandaag de Sforz marathon cup wedstrijd in Emmelshausen gereden. Ik had goed kunnen trainen de weken voorafgaand aan deze wedstrijd en ik was dan ook benieuwd hoe mijn vorm gegroeid was.
Bij de start mooi voorin mee, helaas wel een flinke valpartij van teamgenoot Nard Clabbers achter me horen gebeuren. Met mijn XC ervaring kon ik mooi rustig in de kopgroep meeliften en na zo'n 8 kilometer ontstond er een groep van 6 man.

Het parcours was een mooie afwisseling van technische afdalingen, snelle schotterpaden en flink klimmen. Ik merkte dat ik het tempo van de groep vrij makkelijk kon volgen, maar wegkomen zat er door de snelle stukken niet in.
Op 10 kilometer voor het einde ben ik samen met Gijs Derksen ( ook Nederlander) in de aanval gegaan en wisten we een behoorlijk gat te slaan met de rest van de groep. Dit wisten we op te bouwen naar 1 minuut voorsprong.


Helaas bleken de laatste 5 kilometer wat zwaarder te zijn dan ik verwacht had waardoor bij mij het kaarsje langzaam uit ging. Tegelijkertijd had een van de Duitsers van de groep achter ons vleugels gekregen en hij wist mij in de laatste kilometer nog net in te halen. met een 3e plaats overall en een 2e plaats in mijn categorie ben ik tevreden over deze wedstrijd. De vorm zit nog steeds in de lift. Benieuwd wat er dit jaar nog meer gaat komen!

gr
Irjan

PodiumEmmelshausen