Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Utrecht
Data
1.77m / 70kg / 40-190bpm
Opleiding
Koninklijke Millitaire Academie
Beroep/studie
Piloot
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
9+
Leukste MTB ervaring
Nederlands kampioen u23 in 2008
Sportverleden
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken
Overige sporten
Wielrennen,hardlopen
Trainer
Ik maak mijn eigen schema's
Sterkte
Techniek, explosiviteit
Zwakte
Onzuinige motor
Doelstelling
Ik wil dit jaar graag een paar keer op het podium staan in een nationale XC wedstrijd, Daarnaast ga ik dit jaar de BIKE transalp rijden samen met mijn zus.
Beste prestatie
36e plaats elite  Worldcup Mont St Anne ( Canada) 2011,  Nederlands kampioen u23(2008), Benelux kampioen u23(2009)  3e plaats EK team relay 2009,  18e WK elite u23 in Canberra, Australie (2009)
Slechtste sportmoment
Overtraind raken in 2010.  Enorm vervelend hoe je eigen fanatisme je prestaties kan verslechteren op zo'n moment.  Wel zeer leerzaam geweest
Advies aan beginners
Techniek, techniek, techniek..... hoe sterk je fysiek ook gaat worden, goed sturen blijft de basis om een snelle mountainbiker te worden!
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken

Irjan - Emmelshausen 69km P3

Na een aantal weken geen wedstrijd vandaag de Sforz marathon cup wedstrijd in Emmelshausen gereden. Ik had goed kunnen trainen de weken voorafgaand aan deze wedstrijd en ik was dan ook benieuwd hoe mijn vorm gegroeid was.
Bij de start mooi voorin mee, helaas wel een flinke valpartij van teamgenoot Nard Clabbers achter me horen gebeuren. Met mijn XC ervaring kon ik mooi rustig in de kopgroep meeliften en na zo'n 8 kilometer ontstond er een groep van 6 man.

Het parcours was een mooie afwisseling van technische afdalingen, snelle schotterpaden en flink klimmen. Ik merkte dat ik het tempo van de groep vrij makkelijk kon volgen, maar wegkomen zat er door de snelle stukken niet in.
Op 10 kilometer voor het einde ben ik samen met Gijs Derksen ( ook Nederlander) in de aanval gegaan en wisten we een behoorlijk gat te slaan met de rest van de groep. Dit wisten we op te bouwen naar 1 minuut voorsprong.


Helaas bleken de laatste 5 kilometer wat zwaarder te zijn dan ik verwacht had waardoor bij mij het kaarsje langzaam uit ging. Tegelijkertijd had een van de Duitsers van de groep achter ons vleugels gekregen en hij wist mij in de laatste kilometer nog net in te halen. met een 3e plaats overall en een 2e plaats in mijn categorie ben ik tevreden over deze wedstrijd. De vorm zit nog steeds in de lift. Benieuwd wat er dit jaar nog meer gaat komen!

gr
Irjan

PodiumEmmelshausen