Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Nijmegen
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 20
Leukste MTB ervaring
Op de mountainbike naar het basiskamp van de Matterhorn, en daarna weer naar beneden richting Zermatt. De mooiste trails, een strakblauwe lucht, en het gevoel te kunnen lezen en schrijven met je fiets.
Sportverleden
Judo, Atletiek
Overige sporten
Wielrennen, hardlopen
Sterktes
Techniek, middellange klimmen, veel ervaring als wedstrijdrijder.
Zwaktes
Lange duurvermogen, te hard starten.

Irjan - Groesbeek 105km

Vandaag stond de eerste Marathon van het seizoen voor mij op het programma, en wat voor een! De beruchte hel van Groesbeek. 105 km, bestaande uit 3 rondes van 35 km over een van de mooiste mountainbikegebieden van Nederland. Aangezien ik lange tijd daar in de buurt heb gewoond en getraind durf ik inmiddels wel te beweren dat ik elke wortel in het bos ken. 's ochtends vroeg om 0930 klonk het startschot.


Bij de start rustig de kat uit de boom gekeken en rustig van groepje naar groepje naar voren gehopt. Doelstelling was top 20 en al snel kon ik met een groepje van 4 man mooi samenwerken om naar voren te rijden. Ik merkte dat ik op de klimmen soms net wat te kort kwam, maar in de afdalingen was ik in staat om dat weer dicht te rijden. Wel had ik weinig rust om goed te eten en te drinken..... maar dat nam ik even voor lief. Na 35 km kwam er een wat technischer stuk ( het beroemde wortelenpad) waar ik een klein gaatje sloeg op de rest van de groep. Opeens tot mijn verbazing zag ik de kopgroep 100 meter voor me rijden. Helaas in het technische stuk net niet erbij kunnen komen waardooor de rest van mijn groep weer aansloot.

Na 60 km komt opeens de klap: een man met een loodzware hamer. honkerklop! Ik herken het gelijk en voel me enorm dom. Een beginnersfout..... niet de tijd genomen om even een powerbar reep te eten en waar je in de wedstrijd ook niet meer overheen gaat komen. Ik besluit door peddelen naar de doorkomst en bij het begin van de 3e ronde even goed bij te tanken. Helaas kom ik niet zover. ik merk dat mijn coördinatie en inschattingsvermogen dusdanig te leiden hebben onder mijn suikergebrek dat ik het niet verantwoord vind om door te gaan. In ieder geval een wijze les verder en een erg goede training gehad aan Groesbeek. De snelheid zit goed! Nu het duurvermogen nog en goed blijven eten..... op naar de volgende!