Geboortedatum
13-02-1988
Woonplaats
Leersum
Wedstrijdcategorie
Dames
Aantal jaren MTB
Ongeveer 12 jaar.
Leukste MTB ervaring
Cape Epic 2015, alhoewel ‘leuk’ niet echt het juiste woord is, meer ‘gaaf, pijnlijk en onvergetelijk’.
Sportverleden
Wielrennen, Duathlon (nationale selectie 2011-2013)
Overige sporten
Hardlopen, krachttraining, wielrennen.
Sterktes
Dieselen (lange etappes constant tempo blijven rijden).
Zwaktes
Snel starten, steil klimmen

Jolien - Allesheimer Marathon

Afgelopen zondag 6 juli stond voor mij en René de Allersheimer marathon op het programma, ter voorbereiding op de 5-daagse Trans Swarschwald marathon die nu toch aardig snel dichterbij komt. Zaterdag waren we al heen gereden en zaterdagavond keken we dan ook voetbal in een mooi en luxe Duits appartement. Helaas had Nederlands elftal op zaterdag avond zowel een verlenging als strafschoppen nodig om van Costa Rica te winnen, wat ervoor zorgde dat we met slechts 5 uurtjes slaap aan de start stonden.

Startnummers konden tot een uur van te voren opgehaald worden, dus stonden wij braaf om 8.20 bij de permanance. Toen we aan kwamen lopen werden we zeer enthousiast herkend als "de twee Nederlanders op de startlijst", blijkbaar waren we de enige Nederlanders en zagen we er ook zo uit... Nadat we onze bidons klaar hadden gezet en een rondje hadden warm gefietst gingen we 10 minuten voor aanvang maar eens bij de start kijken, maar daar was nog niemand te zien, pas 3 minuten van te voren verzamelden zich een groepje van rond de 20 mountainbikers bij de start. Voordat het startsein gegeven werd, werd er door de organisatie gevraagd of we niemand meer misten en iedereen er klaar voor was. Het bleek dat iemand had zijn transponder nog niet goed vast gemaakt, vanzelfsprekend wachten we daarom gezamenlijk even tot alles rustig bevestigd was en konden we daarna van start gaan.

Het was een geweldige marathon in een prachtige omgeving en met mooie afdalingen. De organisatie was super; top verzorging (6 verzorgposten in 100 km met sportdrank, reepjes en fruit) , professionele tijdregistratie, fotografen, motoren die het parcours surveilleerden en onder elke gevaarlijke afdaling stond EHBO. Het enige wat ontbrak waren de deelnemers, onbegrijpelijk dat hier niet meer mensen op af komen!!

De prijsuitreiking werd net als de rest van de organisatie met Duitse grundlichkeit uitgevoerd. Voor elk van de 3 afstanden (25,50, 100) werden enorm veel (leeftijds-)categorieën gehuldigd, met een totaal van 44(!) categorieën. Wat erin resulteerde dat ik ook 2 keer op het podium stond (overall en leeftijdscategorie) en met een mooie som prijzengeld naar huis kon.