Geboortedatum
13-02-1988
Woonplaats
Leersum
Wedstrijdcategorie
Dames
Aantal jaren MTB
Ongeveer 12 jaar.
Leukste MTB ervaring
Cape Epic 2015, alhoewel ‘leuk’ niet echt het juiste woord is, meer ‘gaaf, pijnlijk en onvergetelijk’.
Sportverleden
Wielrennen, Duathlon (nationale selectie 2011-2013)
Overige sporten
Hardlopen, krachttraining, wielrennen.
Sterktes
Dieselen (lange etappes constant tempo blijven rijden).
Zwaktes
Snel starten, steil klimmen

Jolien - NK Marathon 2013

Bij deze seizoensafsluiter kon de nodige hoeveelheid modder natuurlijk niet ontbreken. Na al dat modderploeteren van dit jaar was dit een waardige finale. Hoeveel ik normaal niet heel erg van dat geglibber hou, had ik er er nu wel zin in.

We stonden met een goede sforz vertegenwoordiging aan de start en hadden weer een top-verzorgingteam voor ons klaar staan. Dus wat wil je nog meer! Na een zeer rustige en behouden start werd er na enkele kilometers bij de eerste klimmetjes flink gas gegeven. Ik reed toen iets teveel achterin en kon daardoor de gaten die er voor me vielen zelf niet meer dicht rijden.

Op zich vond ik het niet zo erg om op mijn eigen tempo verder te gaan, want ik weet dat ik anders waarschijnlijk toch haverwege stil kom te staan. Dat bleek niet alleen voor mij te gelden, er zaten in het begin nog een hoop dames voor me die later een aardige terugslag kregen. Na ongeveer twee uur fietste ik op de vierde positie en het ging eigenlijk best prima, hoewel ik bij iets teveel aanzetten kramp kreeg in mijn bovenbeen. Zolang ik rustig door peddelde ging het prima.

Ik zag een groepje voor me rijden met 10 man waar ik heen probeerde te fietsen, maar ik kreeg het gat niet dichtgereden. Ik kwam op een open gedeelte met nu flinke wind tegen. Achter me was ook niemand te zien, dus fietste ik toch maar zo hard mogelijk door tegen de wind in. De open vlaktes hielden maar niet op en ik reed mezelf behoorlijk stuk, achteraf gezien was het niet erg slim om alleen door te rijden, ik had beter mijn benen stil kunnen houden en wachten tot ik met iemand anders mee kon liften. Dit kostte me behoorlijk wat kracht, waardoor ik het laatste uur toch wat in tempo zakte en ik een positie terug zakte.

Uiteindelijk als 5e over de finsh gekomen. Ook al had ik wel iets meer gehoopt, ik was toch erg tevreden. Ook al had ik dezelfde positionering als vorig jaar, toch een stuk dichter bij het podium wat betreft tijd. Dus een mooi doel voor volgend jaar!