Geboortedatum
13-02-1988
Woonplaats
Leersum
Wedstrijdcategorie
Dames
Aantal jaren MTB
Ongeveer 12 jaar.
Leukste MTB ervaring
Cape Epic 2015, alhoewel ‘leuk’ niet echt het juiste woord is, meer ‘gaaf, pijnlijk en onvergetelijk’.
Sportverleden
Wielrennen, Duathlon (nationale selectie 2011-2013)
Overige sporten
Hardlopen, krachttraining, wielrennen.
Sterktes
Dieselen (lange etappes constant tempo blijven rijden).
Zwaktes
Snel starten, steil klimmen

Jolien – 3-Taler marathon

De afsluiter van de Rose SforZ marathoncup. Ik had pas drie wedstrijden gereden, dus om de cup te winnen moest ik deze wedstijd nog rijden. Helaas was het niet erg spannend meer, want ik was de enige dame de drie wedstrijden op de lange afstand had gereden dit jaar. En dus de enige die nog in aanmerking kwam voor de cup.

Ik kon dus eigenlijk rustig aan doen, maar ik had al even geen wedstrijden gereden en had eigenlijk wel zin om vol te gaan rijden. De voorbereiding was wat minder. Een goede vriendin was vrijdag afgestudeerd en gaf daarna een etentje, daar wilde ik erg graag bij zijn. Maar dat betekende wel dat ik pas om 1 uur in mijn bed lag en er 5 uur weer uit moest om naar Duitsland te rijden en ik ook niet echt goed kon ontbijten.

Ik begon redelijk fanatiek, de eerste twee rondes (het was 3 x dezelfde ronde) heb ik aardig doorgetrapt. Maar in het begin van de 3e ronde stapte ik even af om te plassen, maar dat had ik beter niet kunnen doen! Toen ik weer op mijn fiets sprong schoot er een behoorlijke pijnscheut door mijn rug. Daarvoor had ik ook al wat rugpijn, maar nu was het echt niet fijn meer... Elke trap straalde door naar mijn rug en kracht zetten was er niet meer bij. Ik schakelde terug en probeerde rustig door te peddelen. Maar de vaart was er totaal uit. Pas de laatste 10 km kwam ik er weer een beetje doorheen en ging het weer iets beter.

Ik weet nu wel hoe ik aan die rugpijn kwam, ik reed deze wedstrijd zonder bar-ends. Dat was geen goed plan!! Nu weet ik weer waarom ik altijd met die dingen rij, ook al vind iedereen het er maar amateuristisch uitzien.. Vooral met klimmen en lange tochten gebruik ik normaal eigenlijk constant mijn bar-ends en vind dat erg prettig rijden, omdat ik dan wat langgerekter op m'n fiets zit.

Mede dankzij de super verzorging van Riny, die zelf niet kon rijden vanwege een blessure, bleef ik de andere dames voor. Ondanks dat het fietsen niet geweldig ging, wel als eerste over de finish gekomen en toch de benodigde punten voor de cup bij elkaar gesprokkeld.