Nico - Zierenberg

De zierenberg marathon stond voor mij voor de eerste keer op het programma. Na veel klusuren in onze nieuwe huis, had ik eindelijk weer meer tijd gevonden om flink te kunnen trainen. Ik had mij dus ook voorgenomen om niet als een gek te gaan starten, maar om juiste een vlakke wedstrijd te gaan rijden.

Tijdens de start was het gelijk al chaos, omdat alle afstanden tegelijk moesten starten en zoals gewoonlijk wilde iedereen op de eerste rij beginnen. Ik wist niet zo goed wat ik van het rondje kon verwachten en hield me daarom tijdens de start een beetje in, ook omdat ik nog 85km en 2900hm had te gaan. Ik kwam samen met Tom Hoekman in een mooi groepje terecht, we konden samen lekker doorrijden. Ik voelde me bergop zeer goed en het dalen ging alweer stukken beter dan in Nordenau. Aan het einde van de 2e ronde, met nog 1ronde te gaan, voelde ik dat ik nog wel wat over had en besloot daarom om samen met een Duitser flink gas te geven en bij het groepje weg te rijden.

Zierenberg2017

We raapte nog enkele renners op, met nog 10km te gaan voelde ik dat het waarschijnlijk op een sprintje aan ging komen met deze 2gasten en reden ook nog in de zelfde klasse! Ik dacht sprinten… dat win ik normaal nooit;-) máár deze keer wel haha! Het was bergop op en ik besloot om al vroeg aan te gaan en dit pakte goed uit. Wel lekker om een keer een sprintje te winnen! Uiteindelijk als 9e männer over de finish, super leuk rondje en goed gevoel aan overgehouden!