Mary Rose - Vulkan Bike P1

Ondanks de slechte weersvoorspellingen gelukkig toch in droogte kunnen inrijden. Wachten in het startvak ging echter toch gepaard met regen, en een modderige marathon volgde. De ondergrond was wisselend (steenachtig, gras en modder) en slechts enkele stukken zorgden voor problemen door de gladheid. Tevredenheid over mijn bandenkeus (voor continental x-king, achter continental raceking) voelde ik bij een modderige licht steile klim waar menig man moest lopen.

Mijn positie in de wedstrijd bleek na de startkilometer al bepaald. Het inhalen van enkele vrouwen direct na de start zorgde ervoor dat ik op kop lag en dit is niet meer veranderd. Met een vakantie achter de rug waarbij de nodige kilometers op een fiets met bepakking zijn afgelegd, bleek de belastbaarheid prima in orde en was het soms nog zoeken naar het opvoeren van de intensiteit.

Halverwege de wedstrijd werd ik gepasseerd door bekenden waar ik mee kon met een groepje en weer wat meer snelheid kreeg. Het groepje maakte een stop bij de laatste post, waar ik door kon rijden en het tempo individueel heb kunnen vasthouden. Tevreden over het verloop van de wedstrijd en het goede gevoel, stond ik later op een druk podium (alle vrouwelijke categorie├źn werden tegelijk gehuldigd) op de hoogste trede.

Daun2017